Over Huyser

In het punt waar design en vakmanschap elkaar ontmoeten, wordt een schitterende Huyser-fiets gecreëerd. Met nauwelijks waarneembare lasnaden, uitdagende frames en perfect bijpassende kleuren, belichaamt deze fiets het resultaat van een team van ervaren ambachtslieden met een achtergrond in de fietsenindustrie. Gezamenlijk streven we ernaar om een fiets te produceren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook goed functioneert.

Peter Smit

Maak kennis met Peter Smit. Trots eigenaar en geest achter het merk. Met een bijzonder verhaal. Peter Smit heeft een ongeëvenaarde passie voor de fiets. Al sinds heugenis is Peter bezig met het in- en uit elkaar halen, het bestuderen en het verbeteren van fietsen. En deze passie bracht hem een doel.

Perfecte Fiets

Peter Smit is al jaren opzoek naar de perfecte fiets. Een perfecte fiets voor de rijder maar ook een perfecte fiets voor de dealer. Om deze zoektocht te volbrengen besloot Peter in 2017 dat het tijd was voor zijn eigen fietsmerk. Dit was het begin van Huyser. Maar hoe is dit idee over deze perfecte fiets begonnen? En is Huyser de oplossing?

Zoektocht

Peter begon als fietsenmaker, uit zijn passie voor mountainbikes. Hier leerde hij de fiets kennen van binnen tot buiten. Dit gaf hem inzicht in welke onderdelen goed samenwerken, welke systemen betrouwbaar zijn en wat de ideale samenstelling is voor een fiets. De zoektocht begon.

Ontstaan Huyser

Peter zocht door en opende zijn eigen fietsenwinkel. Hier kwam hij in contact met zowel de consument als de gerenommeerde fietsmerken. Zo leerde hij aan beide kanten. Wat vindt de consument aantrekkelijk aan een fiets en wat spreekt hen aan? En wat maakt een fietsmerk een prettig fietsmerk om mee te werken voor een dealer?

Perfecte collectie

Al deze informatie heeft Peter Smit met zijn team aan vakmensen weten samen te brengen tot een perfecte collectie voor zowel consument als klant. Een fiets met uitstraling, een uniek design, maar ook een goede samenstelling van onderdelen en materialen. Afgetopt met uitstekende service voor de Huyser dealer. Dat maakt Huyser een perfecte fiets voor vele.

Vakmanschap

Bij Huyser draait alles om het het koesteren van vakmensen met ervaring in gerenommeerde fietsenwinkels, die met diepgaande kennis de essentie van elke fiets doorgronden. Bij Huyser zijn we niet zomaar trendvolgers; vakmanschap is onze drijvende kracht en onze passie ligt in het creeren van fietsen die niet alleen functioneren, maar ook inspireren.

Dutch Design

Wie fietsen zegt, zegt Nederland en andersom. Huyser is een fietsmerk dat trots zijn oer-Hollandse identiteit uitdraagt. De fietsen zijn ontstaan uit het creatieve brein van Nederlands meester in zijn vak Peter Smit. Ontsprongen in het Hollandse Maassluis. Fietskwaliteit zoals we dat alleen hier kennen. Oer-Hollands in kwaliteit, vakmanschap en design, dat is Dutch Desgin by Huyser.

Realistisch

Bij Huyser zijn we realistisch en doordrenkt van Hollandse nuchterheid. We pronken niet met de meest hypermoderne technologieën of flitsende online campagnes. Waar wij in uitblinken, zijn fietsen die werken. Onze focus ligt op functionaliteit en vakmanschap. Met trots presenteren we onze Huyser collectie, met elk model vol van de expertise en vakmanschap van onze ambachtsman, Peter Smit. Bij Huyser geloven we dat een fiets zijn belofte moet waarmaken.